Paco Candel és una gran referència de la Catalunya contemporània. Fins ara, coneixíem les seves publicacions, que han estat profusament difoses i analitzades. No havíem tingut accés, tanmateix, a l’extens dietari que va escriure durant més de seixanta anys (1944 – 2007). Una mancança parcialment resolta  gràcies a la publicació d’ El gran dolor del mundo. Diarios 1944 – 1975 (Editorial Debate). La Dra. Anna Caballé – creadora i responsable de la Unitat d’Estudis Biogràfics de la Universitat de Barcelona – i Gabriel Jiménez han editat un llibre gestat en el marc del cinquantè aniversari de la publicació d’Els altres catalans (1964).

El Col·legi de Periodistes obrirà les seves portes (2 de març, 19:00h) per acollir-ne la presentació, que comptarà amb la presència de l’escriptor Jordi Amat, el president de la Fundació Paco Candel Pere Baltà, l’esmentada editora Anna Caballé, el diputat del PDECAT Carles Campuzano, i Maria Candel. A més de ressaltar l’innegable compromís social del seu pare, Maria Candel oferirà un testimoni únic del context d’incertesa i por en el qual Candel va escriure les seves publicacions.

Llegeix l’article sencer fent clic aquí

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]