BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)

El Govern ha aprovat aquest dimarts interposar un recurs d’inconstitucionalitat contra les lleis estatals de procediment administratiu comú de les administracions públiques, i la de règim jurídic del sector públic, perquè considera que vulneren competències de la Generalitat.

La consellera de Presidència, Neus Munté, ha anunciat el recurs en la roda de premsa posterior al Consell Executiu i ha assegurat que arriba “després que el Consell de Garanties Estatutàries hagi emès el seu dictamen”.

De la llei 40/2015, de règim jurídic del sector públic, el Govern ha recorregut contra la regulació detallada del sector públic estatal respecte als consorcis; l’exigència de tenir la certificació a l’inventari d’entitats del sector públic estatal, autonòmic i social per obtenir NIF per part de l’Agència Tributària, i el règim d’adscripció de les fundacions.

També considera que l’establiment de la durada màxima dels convenis administratius i el Punt d’Accés General Electrònic de l’Administració envaeixen competències de la Generalitat.

Sobre la llei 39/2015, de procediment administratiu comú de les administracions públiques, ha interposat recurs a l’exigència de rang de llei per establir normativament els tràmits addicionals en el procés administratiu.

També a la imposició de models de poders que no es poden inscriure al Registre Electrònic d’Apoderaments, la limitació a un sol Punt d’Accés General Electrònic de l’Administració, el sistema d’adhesió a plataformes tecnològiques a través de l’Administració de l’Estat i l’obligació de publicar al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) les notificacions infructuoses.

La Generalitat defensa que aquests canvis vulneren competències reconegudes a l’Estatut i la seva autonomia per organitzar les seves pròpies institucions.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb