L’Institut Català de la Dona ha obert un expedient sancionador a Hazte Oír per l’autobús que el dia de Sant Jordi va circular per Barcelona amb una imatge d’Albert Rivera i una cita seva en què deia que l’avortament no és violència. Com a mesura cautelar ordena la seva immobilització i retirada de la via pública d’acord amb el que estableix l’article 10 de la Llei de regulació de la publicitat dinàmica a Catalunya.

Pel que fa a la sanció, constata que l’entitat ha comès una infracció tipificada per la Llei d’igualtat com a ‘molt greu’. Segons l’expedient, la circulació d’aquest autobús ‘difon violència verbal, pot causar danys irreparables i crea una situació d’hostilitat contra les dones’. L’entitat pretén fer circular el vehicle avui per Barcelona.

El text, amb data del 24 d’abril, constata que l’anunci d’Hazte Oír ‘nega la violència exercida contra les dones i atempta contra els seus drets’, el que pot vulnerar la Llei d’igualtat efectiva entre dones i homes i la del dret de les dones a eradicar la violència masclista. A més, considera que aquest autobús ‘difon un sentiment d’antipatia i aversió contra les dones i l’activisme social que defensa els drets de les dones’.

‘És una propaganda que ataca la dignitat, els drets i la llibertat de les dones, creant un clima que normalitza la discriminació contra les dones i contra qualsevol persona que no té encaix en la perspectiva supremacista o excloent dels seus promotors’, subratlla l’expedient sancionador, que remarca que el govern té el mandat legal de vetllar per la no discriminació de les dones.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb