ACN Barcelona.-El Govern ha nomenat aquest dimarts Lluís Baulenas secretari general del Departament d’Ensenyament en substitució de Maria Jesús Mier, que va deixar el càrrec la setmana passada per tenir visions diferents amb la consellera Ponsatí sobre la manera de portar el Departament.

Nascut a Caldes de Montbui l’any 1963, Baulenas és llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona i catedràtic de matemàtiques d’ensenyament secundari. També és diplomat en Gestió Gerencial de les Administracions Públiques per ESADE. Al gener de 2016 va ser nomenat director general de Centres Públics per la consellera Meritxell Ruiz, càrrec que ha exercit fins a data d’avui.

Prèviament, des del febrer del 2011 fins que va ser nomenat director de Centres Públics, Baulenas va ser director dels serveis territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental. Així mateix, ha exercit diferents càrrecs en l’àmbit educatiu. Entre 2004 i 2011 va ser inspector d’educació; entre 1992 i 2004 va dirigir l’Institut Ramon Casas i Carbó; i anteriorment va exercir com a professor de matemàtiques en dos centres educatius de Vic. Alhora, Baulenas ha participat en el projecte per a la millora de la qualitat dels centres educatius; ha estat dinamitzador de xarxes de centres amb pla d’autonomia; ponent en programes de formació inicial per a l’exercici de la funció directiva; i formador de seminaris de suport a la gestió de centres de secundària.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb