Castor

La ministra espanyola per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha dit que el compromís del govern espanyol pel que fa al magatzem de gas Castor és facilitar la millor opció possible per a la seva clausura definitiva. Segons que ha dit, treballen en una proposta per portar-la al consell de ministres en pròximes setmanes.

Ribera, que ha comparegut en comissió al Senat espanyol, ha explicat que el ministeri ha posat en marxa una avaluació per conèixer la situació de l’emmagatzematge. L’activitat del Castor es va suspendre el 2013 perquè es van registrar moviments sísmics a la costa davant de la instal·lació quan es va començar a injectar gas al magatzem subterrani marí.

Segons el parer del ministeri espanyol, avui dia, la solució tècnica més adequada és el segellat definitiu dels pous del Castor, actualment aïllats de la xarxa de gasoductes i amb el seu jaciment segellat, sense que es facin injeccions ni extraccions de gas.

Ribera ha dit que la situació actual de l’emmagatzematge és de seguretat, sense que s’hagi registrat cap activitat sísmica des que es va hibernar la instal·lació. Pel que ha dit, la clausura definitiva del magatzem és el millor des del punt de vista econòmic, ja que cada quatre anys cal reposar els taps mecànics que segellen els pous.

La ministra ha dit que els actuals taps ‘no poden prolongar-se per molt temps’ i cal adoptar una solució que ‘només pot estar orientada a la clausura’ del magatzem de gas Castor. Ha assenyalat que noves solucions temporals només implicarien ‘costos difícilment justificables’ i ha manifestat que la decisió del govern espanyol és actuar per no crear despeses addicionals.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb