L’apagada de 56 hores que va patir Menorca aquesta setmana sembla que ha servit per a fer espavilar les administracions i posar-hi remei perquè no torni a passar. A proposta del Ministeri per a la Transició Ecològica, el govern espanyol ha declarat la utilitat pública del projecte del nou cable de connexió elèctrica entre Menorca i Mallorca i concedeix l’autorització administrativa perquè es construeixi.

Són dos passos necessaris per a avançar en la instal·lació de l’enllaç entre ambdues illes. Ahir ho van comunicar a la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat. Amb aquesta declaració, queda conclosa tota la tramitació administrativa i poden començar les obres del nou cable, que ha de substituir el que va quedar inoperatiu el 2017, segons el govern balear.

La decisió adoptada ve precedida per la que prengué el consell de ministres espanyol el passat 27 de juliol, mitjançant la qual es van modificar aspectes de la planificació per donar via lliure al nou cable entre totes dues illes. A més, al juliol es va autoritzar la construcció d’un bypass, és a dir, la infrastructura terrestre del nou cable.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb