L’anunci del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que no hi haurà reforma del finançament autonòmic aquesta legislatura ha caigut com una galleda d’aigua freda en el govern, que ha fet de la reivindicació d’un finançament just un dels eixos de la legislatura.

El president, Ximo Puig, diu que comprèn les dificultats que té Sánchez però està convençut que cercarà ‘fórmules per a superar l’infrafinançament del País Valencià’. Per això ha demanat d’actuar de seguida en favor d’un canvi de model de finançament ‘irrenunciable’, perquè l’actual és esgotat del 2014 ençà.

La vice-presidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha estat més contundent i ha advertit que el govern continuaria reivindicant un nou model amb la mateixa insistència que amb l’executiu de Rajoy. ‘No ha canviat res, demanarem a Sánchez el mateix que a Rajoy’, ha insistit. Per ella, si es vol canviar el model cal voluntat política i prou: ‘Hi ha temps de sobres’, ha dit. ‘Allò que valia per a Montoro val per a Montero’, ha dit Oltra, referint-se a la nova titular d’Hisenda espanyola, María Jesús Montero.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.