L’anunci del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que no hi haurà reforma del finançament autonòmic aquesta legislatura ha caigut com una galleda d’aigua freda en el govern, que ha fet de la reivindicació d’un finançament just un dels eixos de la legislatura.

El president, Ximo Puig, diu que comprèn les dificultats que té Sánchez però està convençut que cercarà ‘fórmules per a superar l’infrafinançament del País Valencià’. Per això ha demanat d’actuar de seguida en favor d’un canvi de model de finançament ‘irrenunciable’, perquè l’actual és esgotat del 2014 ençà.

La vice-presidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha estat més contundent i ha advertit que el govern continuaria reivindicant un nou model amb la mateixa insistència que amb l’executiu de Rajoy. ‘No ha canviat res, demanarem a Sánchez el mateix que a Rajoy’, ha insistit. Per ella, si es vol canviar el model cal voluntat política i prou: ‘Hi ha temps de sobres’, ha dit. ‘Allò que valia per a Montoro val per a Montero’, ha dit Oltra, referint-se a la nova titular d’Hisenda espanyola, María Jesús Montero.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb