La vice-presidenta i portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha dit a la cadena SER que ‘el govern de Rajoy no ho va encertar quan va intentar aturar les votacions amb una intervenció que va projectar imatges molt penoses’, però ha afegit que ‘moltes d’elles’ erenfalses. Celaá ha reconegut que aquelles imatges van ‘malmetre la reputació d’Espanya’ en l’àmbit internacional.

A més ha dit que la policia espanyola va actuar ‘proporcionalment, amb l’excepció d’alguns casos molt aïllats que s’investiguen’. Tot i dir que les càrregues van ser un error, la portaveu del govern espanyol ha deslliurat de responsabilitat la policia espanyola i la Guàrdia Civil i ha apuntat al govern de Mariano Rajoy.

A banda, Celaá ha dit que avui no hi ha ‘res a celebrar’, sinó que ‘l’1-O és un dia de trista memòria’.

El conseller d’Afers estrangers contesta que això és una ‘suma d’ignorància i mentida’
El conseller d’Afers estrangers, Ernest Maragall, ha contestat les paraules de la portaveu del govern espanyol dient que és difícil trobar una ‘major suma d’ignorància i mentida’. Maragall remarca que hi va haver càrregues, hi va haver ferits i dolor col·lectiu. ‘Negar l’evidència no canvia la “realitat”. Ho vam viure i ho guardem. El món també’, diu.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb