El govern de les Illes ha aprovat el decret del català a la sanitat i tenir un nivell de llengua ja és un requisit per a accedir a una plaça de la sanitat pública, amb matisos. La consellera de Salut, Patrícia Gómez, n’ha anunciat l’aprovació durant la conferència de premsa posterior al Consell de Govern, en què ha recordat que el Consell Consultiu va emetre un informe favorable a l’aprovació del text i ha insistit que el decret era ‘fruit del consens del consens de les parts implicades’ en la redacció.

El febrer passat, la mesa sectorial de sanitat va donar suport al decret amb el 65% de la representació sindical a favor. Posteriorment, el Consell Consultiu de les Illes Balears n’ha emès un dictamen favorable que, malgrat no ser vinculant, ofereix totes les garanties al Consell de Govern.

L’aprovació d’aquest decret farà possible de publicar la convocatòria de l’oferta d’ocupació pública del Servei de Salut, que estabilitzarà gairebé cinc mil llocs de feina. Conseqüentment, s’admetran les sol·licituds de participació de tots els aspirants als processos selectius. Qui els superi obtindrà la condició de personal estatutari sanitari fix, però serà obligat a assolir el nivell requerit de coneixements de català i a acreditar-lo en un termini màxim de dos anys comptats a partir de la data d’ocupació de la plaça o del lloc de feina.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb