El govern de les Illes aprova el decret del català a la sanitat

  • S'haurà d'assolir el nivell de català exigit en un termini màxim de dos anys

VilaWeb
Redacció
24.03.2018 - 01:50
Actualització: 24.03.2018 - 19:49

El govern de les Illes ha aprovat el decret del català a la sanitat i tenir un nivell de llengua ja és un requisit per a accedir a una plaça de la sanitat pública, amb matisos. La consellera de Salut, Patrícia Gómez, n’ha anunciat l’aprovació durant la conferència de premsa posterior al Consell de Govern, en què ha recordat que el Consell Consultiu va emetre un informe favorable a l’aprovació del text i ha insistit que el decret era ‘fruit del consens del consens de les parts implicades’ en la redacció.

El febrer passat, la mesa sectorial de sanitat va donar suport al decret amb el 65% de la representació sindical a favor. Posteriorment, el Consell Consultiu de les Illes Balears n’ha emès un dictamen favorable que, malgrat no ser vinculant, ofereix totes les garanties al Consell de Govern.

L’aprovació d’aquest decret farà possible de publicar la convocatòria de l’oferta d’ocupació pública del Servei de Salut, que estabilitzarà gairebé cinc mil llocs de feina. Conseqüentment, s’admetran les sol·licituds de participació de tots els aspirants als processos selectius. Qui els superi obtindrà la condició de personal estatutari sanitari fix, però serà obligat a assolir el nivell requerit de coneixements de català i a acreditar-lo en un termini màxim de dos anys comptats a partir de la data d’ocupació de la plaça o del lloc de feina.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any