Avui el govern català ha pagat la nòmina dels funcionaris sense que el govern espanyol hagi pogut interferir-hi, tot i que el Ministeri d’Hisenda hagi intervingut els comptes catalans. La Generalitat ha assumit, amb la tresoreria pròpia, aquest pagament, que és d’uns nou-cents milions d’euros.

Precisament, avui els comptes de la Generalitat han estat blocats després d’haver-se publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) l’ordre del Ministeri d’Hisenda declarant la no-disponibilitat de crèdit en els serveis que no es consideren bàsics. Ara, doncs, el govern només pot fer efectius els pagaments compromesos prèviament i certificant per escrit que no es destinen a finançar el referèndum.

La negativa del vice-president de la Generalitat, Oriol Junqueras, a enviar els informes setmanals va fer que divendres passat el consell de ministres aprovés una ordre que implicava la intervenció de les finances de la Generalitat.

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de Vilaweb