Avui el govern català ha pagat la nòmina dels funcionaris sense que el govern espanyol hagi pogut interferir-hi, tot i que el Ministeri d’Hisenda hagi intervingut els comptes catalans. La Generalitat ha assumit, amb la tresoreria pròpia, aquest pagament, que és d’uns nou-cents milions d’euros.

Precisament, avui els comptes de la Generalitat han estat blocats després d’haver-se publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) l’ordre del Ministeri d’Hisenda declarant la no-disponibilitat de crèdit en els serveis que no es consideren bàsics. Ara, doncs, el govern només pot fer efectius els pagaments compromesos prèviament i certificant per escrit que no es destinen a finançar el referèndum.

La negativa del vice-president de la Generalitat, Oriol Junqueras, a enviar els informes setmanals va fer que divendres passat el consell de ministres aprovés una ordre que implicava la intervenció de les finances de la Generalitat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]