El govern balear recuperarà l’ecotaxa el segon trimestre del 2016

  • La quota oscil•larà entre 0,5 euros i 2 euros · Es preveu de recaptar entre cinquanta milions i vuitanta milions

VilaWeb
Redacció
15.10.2015 - 02:00
Actualització: 15.10.2015 - 07:24

El govern balear recuperarà l’ecotaxa que havia aplicat entre el 2001 i el 2003. Ahir, la presidenta del govern, Francina Armengol, el vice-president i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, i la consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, van presentar l’esborrany del nou impost de turisme sostenible. Es preveu que permeti de recaptar entre cinquanta milions i vuitanta milions d’euros anualment i que es pugui començar a aplicar el segon trimestre del 2016.

Aquest impost gravarà les estades que facin les persones físiques de catorze anys o més, en hotels, albergs, hostals, càmpings i tots aquells establiments que ofereixin allotjament turístic. També hauran de pagar l’impost els creuers que facin escala a les Illes. La quota oscil·larà entre 0,5 i dos euros i dependrà de les nits d’estada, del tipus d’allotjament i de si és temporada alta o baixa.

Una comissió decidirà les inversions
Els guanys que s’obtindran de l’aplicació de l’ecotaxa no solament s’invertiran a millorar els espais turístics, sinó que també es destinaran a protegir el medi i a recuperar el patrimoni cultural. Per decidir les inversions, la conselleria de Turisme crearà la Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible, formada per representants de les conselleries de Turisme, d’Hisenda, d’Economia i de Medi Ambient, representants dels consells insulars, dels ajuntaments, agents socials i econòmics, i entitats de caràcter ambiental. En darrer terme serà el consell de govern que haurà d’aprovar les propostes que faci aquesta comissió i decidir els instruments jurídics convenients per fer-ho.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any