El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) espanyol ha elevat en 230 milions les pèrdues registrades el 2015, després de detectar un error per l’esmentat import en el càlcul de la valoració de la participació en la matriu de Bankia (BFA).

Els números vermells de l’organisme públic augmenten així fins a 1.523 milions el 2015, respecte dels 1.293 anunciats el passat 22 de juny. Així ho ha comunicat el FROB en la seva web en una nota als seus comptes anuals del 2015 amb data del 3 d’agost. L’organisme dependent del Ministeri d’Economia espanyol ha informat en un primer moment que les pèrdues s’explicaven davant del deteriorament de la valoració de les participacions a BFASareb i BMN.

En concret, les disminucions de valor de les participacions en el capital de BFA i BMN suposaven un impacte negatiu total en els comptes del FROB de 907 milions d’euros, dels quals 763 milions corresponien a BFA i 144 milions a BMN. Ara, l’organisme ha elevat a 993 milions el deteriorament de la participació en la matriu de Bankia.

Així, l’actiu total del FROB queda reduït a 19.557 milions i els fons propis a 77 milions. L’organisme ha informat de manera ‘immediata’ d’aquest error a l’auditor dels comptes, que ha comunicat que aquest fet es troba als seus ‘nivells tolerables de materialitat’, d’acord amb les normes internacionals d’auditoria. ‘Per la qual cosa no hauria sorgit la necessitat d’incloure una excepció segons la seva opinió d’auditoria’, ha precisat.

Per tant, el FROB ha afirmat que aquest error no ha exigit la reformulació dels comptes anuals de l’exercici 2015. ‘L’esmentat error ja ha estat registrat en els comptes del FROB i quedarà reflectit en els comptes anuals corresponents a l’exercici 2016, tal com preveu la normativa sobre aquesta qüestió’, ha explicat.

L’organisme dependent del Ministeri d’Economia espanyol ha aclarit a més que aquest error en els comptes del 2015 no té ‘cap impacte’ a efectes de comptabilitat nacional.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb