Per primera vegada, el veterà festival internacional de fotoperiodisme Visa pour l’Image de Perpinyà trasllada una exposició sencera fora de la capital nord-catalana. La Maternitat Suïssa d’Elna (Rosselló) és l’espai elegit per a acollir l’exposició ‘D’allà fins aquí: la immigració i la fortalesa d’Europa’, del fotoreporter italià Giulio Piscitelli.

En aquest espai de memòria europeu vinculat a l’exili es pot veure fins el 17 de novembre una selecció de fotografies que tracten sobre la crisi dels migrants a través dels camps de refugiats, els centres de retenció i les fronteres a Grècia, Itàlia, Líbia, Tunísia, el Sàhara, Sèrbia i el Sudan.

El festival Visa pour l’Image 2015 es va tancar el 16 de setembre a Perpinyà, però enguany amb aquesta exposició a Elna continua mostrant la tasca dels fotoperiodistes a tot el món.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb