El festival Mercè Arts de Carrer (MAC), que se celebra en el marc de les Festes de la Mercè entre el 21 i el 24 de setembre, torna a ser la cruïlla en què es troben ciutadania i cultura contemporània. La dansa dels esbarts i les sardanes, el circ i el teatre al carrer, amb les noves tecnologies de teló de fons, aterren al Palauet Albéniz en forma de 61 companyies nacionals i 15 internacionals, amb 330 funcions en set espais de la ciutat: el Parc de la Ciutadella, el passeig de Lluís Companys o el parc de la Trinitat com a epicentre de les cultures urbanes, o el Palauet Albéniz que convida a visitar el seu interior amb els actors com a guies turístics, però també el castell de Montjuïc o l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. I un nou escenari, la ribera del Besòs, a Bon Pastor, amb ambient de pícnic. En aquesta edició, la figura femenina torna a posar-se en el punt de mira amb un dels espectacles més singulars, Ara doncs, al passeig dels Til·lers. Tots els espectacles estan adreçats al públic familiar, amb activitats específiques per als més menuts.

Precisament els esbarts dansaires prenen un protagonisme important, amb el Palauet Albéniz com a centre de les actuacions. Aquest espai acollirà diverses actuacions, acompanyades, és clar, de la cobla. S’hi interpretaran contradanses i bolangeres, sardanes i balls de gitanes. Les danses estaran introduïdes per uns glosadors que improvisaran, tot cantant, les presentacions. Una combinació en què la tradició ballada i la cantada es barregen amb un element tan propi de l’art del nostre temps com és la improvisació.

Llegeix l’article sencer a Tornaveu, fent clic aquí.

Missatge de Vicent Partal

És molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a arribar a un punt de tranquil·litat empresarial que ens permeta de sentir-nos definitivament forts i que allunye qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot. Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina o telefonant al 934 426 439.

Vicent Partal
Director de VilaWeb