Barcelona (ACN).- El 47è Festival Internacional de Jazz de Barcelona organitza aquest dissabte 3 d’octubre una “festa ciutadana” al Parc del Centre del Poblenou, amb 12 hores de programació musical gratuïta i una àmplia oferta gastronòmica amb caravanes de ‘street food’. Aquesta és la nova “fórmula” de programació oberta del certamen al Parc, on va començar a establir-se fa 7 anys, en la seva 40a edició. La Liceu Big Band, Frégory Privat, La Calor, The Excitements i la Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra són alguns dels participants. En la parcel·la gastronòmica hi haurà una quinzena de restauradors, instal·lats en les seves respectives caravanes. Els organitzadors esperen una afluència d’entre 20.000 i 25.000 persones.

La programació musical d’aquesta jornada, batejada ‘Jazz & Food’, arrencarà a les dotze del migdia amb la Big Band del Conservatori del Liceu (uns habituals del festival i concretament d’aquest escenari). Seguiran dotze hores de música ininterrompudes, amb la fusió electrònica d’arrel llatinoamericana de La Calor, el duo format pel pianista Grégory Privat i el percussionista Sonny Troupé, la brass band Perdiu Grouse, el swing de l’Orquestra Ilegal de Barcelona, la Barcelona Gipsy Lkezmer Orchestra i el conjunt de soul The Excitements. Entre actuacions, la Barcelona Street Band amenitzarà l’espera amb un recorregut musical pel parc.

Quant a l’oferta gastronòmica, hi haurà una quinzena de propostes gastronòmiques (seleccionades per la publicació BCN Més), instal·lades en guixetes i ‘food trucks’. Hi haurà cuina internacional (Índia, Japó, Colómbia, Perú, cuina Mediterrània), propostes vegetarianes, veganes i sense gluten.

El director del festival, Tito Ramoneda, ha rememorat els inicis de la relació del certament amb el Parc Central del Poblenou, ara fa set anys, en la seva 40a edició. Segons ha recordat, el festival “somniava” en tenir un espai consolidat on oferir una part gratuïta i oberta a tothom. Des d’aleshores, cada any s’ha celebrat en aquest indret alguna activitat i/o concert en aquesta línia.

Enguany es fa “un pas endavant” amb la jornada ‘Jazz & Food’, ha destacat Ramoneda, per a qui ara “s’ha trobat la fórmula” que cercaven. No es descarta, doncs, que el festival mantingui aquest format en properes edicions, per bé que el seu director ha admès que no està tancat i que aquesta possibilitat depèn de diverses “incògnites”. En tot cas, ha avançat que hi estan treballant, i ha agraït la col·laboració del districte de Sant Martí per posar el parc a disposició del festival.

Al seu torn, el director artístic del festival, Joan Anton Cararach, ha coincidit amb Ramoneda que enguany el certamen “l’ha feta molt grossa” apostant per aquesta jornada, que se celebra el proper 3 d’octubre. Cararach ha confessat que des del festival “sempre s’havia dit” que calia fer quelcom “més gran” en aquest parc “tan meravellós”.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.