Featured Video Play Icon

Raül Romeva, candidat de Junts pel Sí a les eleccions del 27-S, ha estat deu anys eurodiputat d’ICV. Durant aquest temps va demanar sostingudament respecte i coratge per donar resposta al clam dels catalans de decidir el seu futur. Juntament amb els eurodiputats de CDC i ERC, Romeva va alçar sovint la veu per fer arribar aquest clam a les institucions europees. Una de les vegades que ho va fer en un ple de la cambra europea va ser l’endemà de la gran manifestació de l’Onze de Setembre de 2012, la primera de les tres grans mobilitzacions d’aquests últims anys. Romeva va explicar el clam dels catalans en favor de decidir el propi futur i de forjar un estat independent.

El missatge de Romeva traduït al català:

«Benvolguts col·legues, benvolgut president de la Comissió, membres del Consell:

Ahir dos milions de persones es van manifestar a Barcelona, a Catalunya. Tenien una demanda: sí a més Europa, sí a una Europa millor, sí a una Europa diferent.

Però demanen de participar-hi directament. Com a estat. Com a poble.

El missatge de la ciutadania és legítim, és clar, és democràtic.

Ens correspon a nosaltres, les institucions europees, de respondre, de la manera més democràtica, i amb coratge.

Us demano d’estar a l’altura d’aquest desafiament enorme. Hi estareu?

Perquè això, escoltar la gent, també forma part dels pilars europeus. I de la credibilitat del projecte europeu.

Els catalans hem estat sempre pro-europeus. I volem continuar essent-ho. No obstant això, la situació actual ha despertat molt de recel. I continua havent-hi un euroscepticisme fort.

Espero, amics meus, que puguem abordar aquest debat amb responsabilitat i maduresa, tal com la situació mereix.

Gràcies.»

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb