El Consell per la República (CpR) promourà la redacció d’una ‘constitució de la República catalana‘ al Parlament de Catalunya. El pla de govern de l’entitat presidida per Carles Puigdemont preveu d’impulsar una carta magna per a Catalunya una volta el Fòrum Cívic i Social n’hagi presentat les conclusions. ‘El Consell per la República és la primera pedra d’un nou estat independent d’Europa, que és Catalunya’, diu el pla de govern publicat avui.

El CpR diu que si al parlament no hi ha ‘les condicions adequades per a un procés constituent’ defensarà la ‘creació d’una assemblea constituent’ per a fer-ho. D’altra banda, també pretén d’impulsar propostes legislatives al parlament que ‘anticipin la legislació d’una República catalana’.

Acció internacional

L’organisme explica que una de les seves prioritats per a avançar en l’objectiu d’assolir la independència de Catalunya serà l’acció exterior. En aquest sentit, es proposa de desplegar una xarxa pròpia de delegacions exteriors que complementi les delegacions de la Generalitat per a articular relacions estables amb institucions i societat civil. De moment, el CpR només ha obert una delegació a Perpinyà. A més, crearà un consell assessor dedicat a la diplomàcia civil.

Serveis financer

El CpR també estudiarà la creació d’un ‘instrument que proporcioni serveis financers’ als ciutadans inscrits i ‘d’un fons de la República’ que ‘doti d’estabilitat i robustesa financera les estratègies’ per a assolir la independència de Catalunya, aprofitant la seguretat jurídica perquè actua fora de la jurisdicció espanyola.

Identitat digital

Així mateix, crearà un document digital per als inscrits al Consell que establirà el seu ‘catàleg de drets’. Segons el pla de govern, aquest document es basarà en ‘la identitat digital sobirana’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.