consell per la república consells locals

El Consell per la República ha difos un comunicat en què ‘celebra’ la primera reunió de la taula de negociació entre el govern català i l’espanyol dimecres, però declina de participar-hi perquè constata que la part espanyola no vol abordar el reconeixement del dret d’autodeterminació, la fi de la repressió ni acceptar que hi hagi un mediador independent.

L’entitat agraeix al president de la Generalitat, Quim Torra, que se l’hagi convidada a participar a les reunions preparatòries amb els partits independentistes i les entitats. ‘Sense igualtat de condicions entre els diferents actors no és possible un diàleg sincer i productiu. Instem, per tant, al govern espanyol a que aturi la repressió i garanteixi els drets civils i polítics a la ciutadania, que estigui obert a abordar el dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya, on rau la naturalesa del conflicte, i accepti que els possibles acords a que s’arribi siguin internacionalment validats a través de la figura d’un mediador independent’, conclou l’entitat.

«Comunicat del Consell davant la Convocatòria de la Taula de Diàleg entre els governs català i espanyol

El Consell per la República treballa des de la seva creació, pel reconeixement del dret a l’autodeterminació que el poble de Catalunya va exercir el primer d’octubre de 2017 i per a la resolució del conflicte polític entre Espanya i Catalunya. Un conficte, que ha dut a l’anterior Govern de la Generalitat a la presó i a l’exili i que ha comportat una dura repressió per a la societat civil de Catalunya que ha vist vulnerats els seus drets més fonamentals.

Davant la posada en marxa d’una taula de diàleg entre els governs català i espanyol manifestem les següents consideracions:

1. El Consell per la República va fer públic, el 14 de setembre de 2019, un comunicat on proposava a l’Estat espanyol la creació d’una plataforma de negociació per a la resolució del conflicte sobre la base dels següents punts:

  1. El reconeixement per part de l’Estat del dret a l’autodeterminació, que el poble català va exercir l’1 d’octubre de 2017.
  2. La fi de la repressió i el respecte integral dels drets civils i polítics, tal i com estan reconeguts pel dret internacional.
  3. Una mediació independent de les negociacions.

2. D’acord amb aquesta proposta, celebrem la posada en marxa d’una via dialogada per a la resolució del conflicte polític català, i per això, hem participat en les reunions preparatòries convocades pel Molt Honorable President Quim Torra celebrades entre el Govern de la Generalitat, els diferents grups parlamentaris independentistes i les principals associacions de la societat civil de Catalunya.

3. Agraïm al MHP Quim Torra la invitació a participar de la primera trobada de la taula de diàleg que se celebrarà el proper dimecres 26 de febrer. Tanmateix, constatem que el govern espanyol no s’ha obert a considerar cap de les tres condicions enumerades en la nostra proposta.

4. Sense igualtat de condicions entre els diferents actors no és possible un diàleg sincer i productiu. Instem, per tant, al govern espanyol a que aturi la repressió i garanteixi els drets civils i polítics a la ciutadania, que estigui obert a abordar el dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya, on rau la naturalesa del conflicte, i accepti que els possibles acords a que s’arribi siguin internacionalment validats a través de la figura d’un mediador independent.»

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb