El Consell de Ciudadania de la CCVM estarà compost per 13 membres, nou proposats per entitats i associacions

  • El Consell serà l'òrgan assessor en matèria de programació i de continguts de la futura RTVV

VilaWeb
ACN
13.07.2017 - 18:47
Actualització: 13.07.2017 - 19:59

El Consell de Ciudadania de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), òrgan assessor en matèria de programació i de continguts de la futura RTVV, estarà compost per 13 membres seleccionats amb un sistema mixt i paritari. Del total, nou seran proposats per associacions i entitats valencianes i quatre seleccionats en un procés públic i obert pel Consell Rector, segons figura en el projecte de reglament orgànic i de funcionament d’aquest òrgan.

Els nou membres proposats per associacions i entitats valencianes es repartiran entre les organitzacions de consumidors i usuaris més representatives, el Consell Valencià de Cultura, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, el Consell Valencià d’Universitats, les principals associacions del tercer sector, els col·lectius de defensa dels drets de les persones LGTB, els que es dediquen a combatre la violència de gènere i lluiten per la igualtat i pel Consell de la Joventut.

Els altres quatre membres seran seleccionats en un procés públic i obert pel Consell Rector. Per a garantir una composició equilibrada, este òrgan realitzarà un sorteig al principi del mandat per a indicar a les associacions o entitats el gènere de la persona que han de seleccionar.

El Consell a la nova televisió

El Consell de Ciutadania, a més de triar i proposar les Corts a una persona perquè forme part del Consell Rector, tindrà entre altres funcions la d’exercir la defensa de l’audiència, emetre un informe semestral sobre el desenvolupament de les programacions dels diversos mitjans i serveis de la CVMC, arreplegar les demandes, suggeriments i comentaris dels usuaris i fer-los arribar al Consell Rector o proposar a aquest òrgan totes les mesures o iniciatives que ‘contribuïsquen a millorar la qualitat de la programació’.

D’entre tots els seus membres es triarà la persona encarregada de presidir el Consell de Ciutadania, d’acord amb el que establix este mateix reglament, es que seleccionarà en el primer ple de cada mandat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any