El comitè de vaga d’Eulen, l’empresa concessionària dels punts de control de seguretat de l’aeroport, ha defensat que la proposta que es va aprovar ahir a l’assemblea de treballadors va ser legal perquè incloïa tots els acords del Departament de Treball. ‘Vam votar exactament tots els punts de la proposta de la Generalitat i vam afegir aportacions demanades per la plantilla’, segons que ha explicat l’assessor del comitè, Juan Carlos Giménez- D’aquesta manera, Giménez ha justificat les quatre opcions de plus salarial que es van votar entre els treballadors.

Pel que fa al requeriment que la Generalitat ha enviat avui al comitè de vaga exigint la convocatòria ‘imminent’ d’una nova assemblea, Giménez ha avançat que els representants dels treballadors es reuniran d’urgència aquesta tarda per decidir si tornen a convocar l’assemblea. Amb tot, el comitè reclama discreció i no ha revelat ni el lloc ni l’hora d’aquesta reunió.

Giménez ha reaccionat així a les crítiques de la Generalitat i l’estat sobre la legalitat de la votació, ja que les dues administracions consideren que el fet d’oferir quatre propostes no estava contemplat en l’acord de mediació. Segons l’assessor, el conjunt de la votació incloïa tots els punts proposats per Treball però es va concloure que l’assemblea no n’acceptava cap en el moment que ja no va guanyar l’opció del plus salarial plantejada per la Generalitat, de 200 euros en 12 pagues.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]