El Col·legi d’Advocats de Brussel·les ha donat la raó a Gonzalo Boye, advocat del president Puigdemont i dels exiliats, i no investigarà els lletrats per l’error en la traducció de les paraules del jutge Pablo Llarena en la demanda civil presentada a Bèlgica. Conclouen que no hi ha cap falta deontològica i reafirmen que simplement fou un error.

En aquesta institució hi ha col·legiats Christophe Marchand i Michèle Hirsch, advocats de Puigdemont i dels exiliats a Bèlgica. A l’escrit, el president del Col·legi de Brussel·les, Michel Forges, explica que s’ha posat en contacte amb Hirsch i Marchand per a escoltar la seva versió i que, després d’un ‘atent examen’ de les dades de què disposa, considera que no hi ha dubtes deontològics.

Es conclou que la situació denunciada deriva ‘manifestament d’un error de traducció’ que no és ‘personalment imputable’ als advocats i que ja ha estat corregit al tribunal de primera instància de Brussel·les. També diuen que no els correspon de pronunciar-se sobre la demanda civil contra Llarena perquè és competència exclusiva del jutjat de primera instància que ha assumit el cas.

Boye va explicar des del primer moment que l’errada de traducció es corregiria davant el jutge belga en la primera vista de la demanda, que fou el 4 de setembre. No obstant això, la premsa espanyola va desfermar una campanya de desprestigi contra els advocats de Puigdemont amb acusacions greus d’haver manipulat les paraules de Llarena. Unes acusacions ara desacreditades pel Col·legi d’Advocats de Brussel·les.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb