El Col·lectiu Praga ha denunciat a les Nacions Unides la violència policíaca l’1-O, la situació dels presos polítics i la vulneració de drets fonamentals a Espanya.  L’associació de juristes ha traslladat aquesta queixa de cara l’examen sobre drets humans de l’ONU que ha de passar l’estat espanyol a principis del 2020.

El col·lectiu denunci l’ús dels delictes d’odi per dissuadir els ciutadans de les crítiques i les protestes contra l’actuació policíaca en clara vulneració de la llibertat d’expressió, així com la manca de derogació de l’anomenada llei mordassa, que ha comportat triplicar les multes i sancions per suposada manca de respecte a les forces i cossos de seguretat de l’estat espanyol, també en clara vulneració de la llibertat d’expressió.

També denuncia el blocatge per decisions judicials del normal funcionament de les institucions catalanes, així com la vulneració del dret a un judici just en les seves diverses vessants per les irregularitats comeses durant el judici contra el procés davant del Tribunal Suprem.

Finalment, es sol·licita que s’adoptin com a recomanacions la posada en llibertat immediata dels presos polítics, la investigació de l’ús excessiu de la força per part de les forces i cossos de seguretat de l’estat durant l’1 d’octubre de 2017 a Catalunya i la reforma de l’anomenada llei mordassa.

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.