Els artistes Vinz Feel Free i Txema Rodríguez acaben d’inaugurar al Centre del Carme de València l’exposició Joc, una mostra que converteix aquest espai en un autèntic Olimp de la pilota valenciana, en sentit metafòric i literal. Seguint el particular estil dels seus creadors, un fotoperiodista i un artista de carrer, la mostra barreja estètiques ben diferents per acostar la cultura i el simbolisme de la pilota valenciana a l’esfera artística. De la mateixa manera, la mostra barreja suports ben diferents: pintura, dibuix, fotografia, instal·lació a més del collage amb altres elements propis del street art.

Joc es compon de més de 100 peces que juguen amb la hibridació de llenguatges i d’estètiques per a dotar a cada capítol d’una identitat pròpia. La nau central representa el trinquet on es desenvolupa el joc, amb un passeig de la fama presidit per una figura de quatre metres de Paco Cabanes ‘el Genovés’. Al seu costat, l’escorten 15 figures de més de dos metres que representen als jugadors més emblemàtics d’aquest esport com ara Rovellet, Eusebio, Sarasol II, Fredi, Grau, Álvaro i Xatet de Carlet.

L’exposició està pensada com un intercanvi de papers on els humans es converteixen en déus i els déus prenen forma humana. Per això després de conèixer als ‘déus de la pilota valenciana’ és el torn de descobrir un treball artístic col·laboratiu on més de 50 persones anònimes han volgut embarcar-se en la faula que els artistes els presentaven. En aquest treball artístic la presència de la dona en contraposició a un esport eminentment masculí hi és molt important. També s’ha comptat amb la participació de persones homosexuals o transsexual de manera que en la mostra hi fossin representades totes les tendències i orientacions sexuals, una cosa habitual en els treballs dels dos artistes.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]