El president de Circus Arts Foundation, Genís Matabosch, s’ha convertit en el primer doctor en Història del Circ d’Europa, després que el rectorat de la Universitat de Barcelona hagi fet pública la qualificació Cum Laude de la seva tesis.

La investigació de Matabosch, titulada ‘Orígens del Circ: activitat de les companyies eqüestres (1768-1915)’, ha estat dirigida pel professor Enric Ciurans i recupera la història de setanta-sis companyies d’acròbates a cavall, majoritàriament internacionals, que van introduir aquest espectacle circense a la península.

Genís Matabosch (Figueres, 1977) ha estat el responsable de la direcció de les gires catalanes de circs com el Circ sobre gel de Moscou o el Circ Nacional de Cuba, entre d’altres, és jurat habitual dels principals festivals internacionals de circ i dirigeix el Gran Circ de Nadal de Girona i la Cúpula de les Arts.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb