El cap dels mossos assumeix el control dels casos vinculats amb l’ofensiva judicial contra el procés sobiranista

  • Envia una carta per tranquil·litzar els agents arran de la instrucció de la fiscalia de l'Audiència espanyola per la resolució independentista del parlament

VilaWeb
ACN
12.11.2015 - 19:58
Actualització: 13.11.2015 - 09:16

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, centralitzarà totes les possibles investigacions i actuacions del cos en relació amb suposats delictes de desobediència, sedició o rebel·lió comesos per ciutadans catalans no aforats. Aquestes actuacions van ser reclamades aquesta setmana per la fiscalia de l’Audiència espanyola.

Serà ell que comunicarà a l’audiència qualsevol possible indici de delicte i assumirà personalment les responsabilitats d’aquesta actuació policíaca. Trapero ho ha explicat en una carta, que aquesta tarda ha enviat per correu electrònic a tots els comandaments del cos, els quals transmetran la instrucció interna a tots els agents.

El contingut de la carta
Després de recordar l’escrit que la fiscalia de l’Audiència espanyola va enviar als Mossos d’Esquadra, a la policia espanyola i a la Guàrdia Civil, Trapero diu: ‘Atesa la complexitat i especialitat que poden comportar les tipologies penals plantejades, en tots els supòsits i sense excepció, qualsevol acció que correspongui realitzar als Mossos haurà de ser elevada per la cadena jeràrquica de comandament, que assumirà les decisions sobre les actuacions que s’hagin de dur a terme en cada cas; la cadena s’ha d’elevar necessàriament i sempre fins al comissari en cap.’ Així doncs, tots els atestats i informes relatius a aquesta qüestió han de passar primer pel comissari en cap, que decidirà què, com i quan s’envia a l’Audiència espanyola i a la fiscalia.

Al text, Trapero també assegura que les eventuals responsabilitats seran assumides exclusivament pels comandaments i, en última instància, per ell mateix.

Ben rebuda pel sindicat majoritari
En declaracions a l’ACN, el portaveu del sindicat majoritari del cos, SAP-UGT, Valentín Anadón, s’ha mostrat satisfet per l’escrit, que considera una ‘solució equilibrada’. Diu que es compleix el ‘principi de legalitat’, perquè es fa cas de les ordres de la fiscalia i, per tant, tots els agents compliran la seva obligació legal; i alhora s’aplicarà el ‘principi de jerarquia’, que descarregarà de responsabilitat els policies, car serà assumida per Trapero en última instància.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any