GIRONA, 6 (EUROPA PRESS)

La companyia Béjart Ballet Lausanne, amb direcció artística del coreògraf Gil Roman, donarà el tret de sortida aquest dijous al 31è Festival Castell de Peralada (Girona), que se celebrarà fins al 17 d’agost.

No és la primera vegada que el Béjart Ballet Lausanne actua a Peralada després de la mort del seu coreògraf i fundador, Maurice Béjart, però aquest cop protagonitzarà la nit inaugural amb l’estrena a Catalunya del seu homenatge al coreògraf, que podrà veure’s aquest dijous i divendres.

Obrirà la nit la nova coreografia de Gil Roman ‘t’M et variations…’, una proposta de nova creació on mestre i deixeble es retrobaran en l’escenari per dialogar a través del moviment, i en la segona part del programa, que duu per títol de ‘Béjart fête Maurice’, la companyia ret homenatge al mestre a través d’un ballet construït amb extractes d’algunes de les seves coreografies més íntimes i personals i fins i tot poc conegudes pel gran públic.

Aquest espectacle, que anirà precedit de la tradicional recepció inaugural del Festival que ofereix la família Suqué-Mateu, serà el primer d’una edició que comptarà amb les actuacions de Juliette Binoche & Alexandre Tharaud, Ainhoa Arteta amb l’Orquestra Victòria dels Àngels, Gregory Kunde, Diego ‘El Cigala’, James Rhodes i Jarabe de Palo.

Entre les òperes, destaca l’estrena de dues produccions: una versió de ‘Madama Butterfly’ a càrrec de Joan Anton Rechi; i l’estrena absoluta de l’obra sobre la diabetis d’Alberto Garcia-Demestres ‘La straordinaria vita di Sugar Blood’.

El festival tancarà el 17 d’agost amb Carlos Acosta, que viatjarà des de l’Havana amb un espectacle amb la seva nova companyia Acosta Dansa que es veurà per primer cop a Espanya.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]