MADRID, 16 (EUROPA PRESS)

El Banc Central Europeu (BCE) i els bancs centrals nacionals de la zona de l’euro presentaran al públic el nou bitllet de 50 euros de la sèrie Europa, previst per entrar en circulació en la primavera del 2017, el pròxim 5 de juliol del 2016.

En aquest sentit, els fabricants de maquinària de bitllets, associacions industrials i el BCE s’han compromès que les màquines expenedores i altres màquines que accepten bitllets acceptin el nou bitllet de 50 euros des de la data de la seva emissió, així com a informar als seus clients, col·laboradors, treballadors i altres interessats sobre el nou bitllet.

“L’Eurosistema i els nostres col·laboradors del sector iniciem els preparatius per a la introducció del nou bitllet de 50 euros amb antelació, a fi d’assegurar que les empreses tinguin tot a punt perquè els ciutadans puguin utilitzar els seus nous bitllets sense problemes en qualsevol lloc des del mateix dia en què s’emetin” ha comentat sobre aquesta qüestió el director de bitllets de l’organisme monetari europeu, Ton Roos.

Amb més de 8.000 milions d’euros, aproximadament el 45% del total de bitllets en circulació, el bitllet de 50 euros és la denominació més utilitzada de les notes de l’eurozona.

El BCE i els seus col·laboradors van celebrar aquest dimecres un seminari per a fabricants de maquinària de bitllets i altres interessats en el Banc d’Espanya amb l’objectiu de preparar la introducció del nou bitllet i facilitar l’adaptació de la maquinària.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb