Edicions 62 publicarà l’any vinent Història mundial de Catalunya, una obra dirigida pel catedràtic d’història Borja de Riquer que té un caràcter rigorós i alhora divulgatiu. La informació del volum es presentarà ordenada per dates clau i oferirà un retrat per a entendre com Catalunya s’explica amb el món i què ha aportat el Principat a Europa i al món.

L’obra és inspirada en el volum d’historiografia francesa Histoire mondiale de la France, dirigida per Patrick Boucheron. S’hi qüestiona el passat, el present i el futur de Catalunya en relació amb el món i pretén tenir una concepció oberta, global, plural i universal de la història.

Segons l’editorial, la societat actual necessita més que mai una reflexió. L’objectiu és proporcionar als lectors les eines d’informació que els ajudin a situar-se en qüestions fonamentals que repercuteixen en l’evolució del món. A més, l’obra té una voluntat crítica respecte de la història del Principat.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb