L’adrogueria Boter de Badalona ha desmentit públicament que un dels presos independentistes del 23-S, Jordi Ros, adquirís a l’establiment precursors d’explosius, concretament àcid nítric al 65% i nitrat de potassi al 99,8%, tal com han publicat alguns mitjans que han filtrat part d’un informe de la Guàrdia Civil que forma part del sumari de la causa.

En un comunicat al qual ha tingut accés VilaWeb, l’empresa explica que una persona es va interessar per telèfon pels productes en qüestió i un treballador de l’adrogueria el va advertir que eren precursors d’explosius i que la venda era habilitada únicament a professionals del sector. Segons Boter, el treballador també va informar l’interessat que no sabia si tenien els productes en la puresa sol·licitada, fet pel qual el tornaria a trucar.

Boter explica que el treballador va trucar més tard a la mateixa persona per informar-la que disposaven de cinc ampolles dels productes sol·licitats. Tanmateix, desmenteix de manera taxativa que es fes cap transacció. ‘La compra no es va arribar a fer mai. Drogueria Boter, S.L. afirma tenir aquestes cinc ampolles encara en estoc i no haver fet cap venda d’aquest producte el 2019’, diu el text.

D’altra banda, l’empresa diu que no pot corroborar si més tard Ros va entrar o no a l’adrogueria, però reitera que si va visitar l’establiment, no va comprar cap precursor d’explosiu. Arran de les filtracions en diversos mitjans, Boter ressalta que s’ha perjudicat la imatge pública de l’empresa i per això exigeix una rectificació immediata. En cas contrari, estudiarà emprendre mesures legals.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.