El col·lectiu Drets ha presentat aquest divendres una denúncia contra la Guàrdia Civil pels interrogatoris que ha practicat aquesta setmana a diversos càrrecs del Govern de la Generalitat relacionats amb els preparatius del referèndum, dins de la investigació del cas Vidal.

 

Segons han informat en una anotació del seu Twitter, l’entitat ha registrat en el jutjat de guàrdia aquesta denúncia, que acusa l’Institut Armat dels suposats delictes de falsedat documental i usurpació de funcions.

La Guàrdia Civil ha pres declaració a diversos càrrecs del Govern, en alguns casos els ha canviat la condició de testimonis per la d’investigats policialment, per qüestions del referèndum, en unes diligències que el titular del Jutjat d’Instrucció 13 de Barcelona ha aclarit que no ha ordenat, sinó que les han decidit els agents actuant com a policia judicial.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]