Dolors Bassa ha sortit de la presó del Puig de les Basses a dos quarts de nou del matí per anar a treballar a la Fundació Hospital – Asil de Pobres i Malalts de Torroella de Montgrí. Ho ha fet després de la modificació feta per la junta de tractament de la concessió de l’article 100.2, que inicialment era per a tenir cura d’un familiar. A partir d’avui, Bassa pot sortir cinc dies la setmana –de dilluns a divendres– per fer una jornada laboral de sis hores.

Dolors Bassa ha sortit a peu del recinte de la presó i, després d’haver-ne travessat la tanca, ha pujat en un cotxe que l’esperava per dur-la fins a Torroella de Montgrí, el seu poble natal.

La consellera s’incorpora a l’equip tècnic de la fundació, una entitat privada sense afany de lucre que atén persones grans dependents. Donarà suport a la direcció i gerència i s’encarregarà d’impulsar projectes educatius, de voluntariat amb joves i de recerca de fons econòmics, entre més. També aportarà la seva experiència al pla de formació per al personal de la fundació.

‘En l’exercici de les seves funcions podrà desplegar, en diferents àmbits, l’àmplia experiència acumulada al llarg de la seva trajectòria professional i pública, molt centrada en l’àmbit social’, va destacar la fundació en un comunicat. ‘El seu perfil donarà un valor afegit al desenvolupament de diferents projectes relacionats amb la missió de la fundació, que és el de donar servei a persones grans en situació de dependència’, hi afegia l’escrit.

Despatx a Casa Pastors

Mentre duri la crisi sanitària, Dolors Bassa participarà en el pla de comunicació amb les famílies dels residents. Una tasca que ‘en aquest context d’adversitat és prioritària i imprescindible’, indica la fundació, que gestiona dos centres, la residència Vila Vella i la residència i centre de dia Santa Caterina.

Com que l’entitat té caràcter essencial, la consellera pot exercir les seves funcions de manera presencial a Torroella de Montgrí. Tot i això, la fundació indica que, com que Bassa està interna al Puig de les Basses i els recintes penitenciaris es consideren espais de risc epidemiològic, s’han pres mesures preventives.

Per aquest motiu, tindrà el seu lloc físic de treball en un despatx habilitat a l’espai municipal d’entitats, situat a l’edifici de Casa Pastors. ‘Des d’aquí podrà desplegar les seves funcions amb total normalitat i seguretat, sense haver d’accedir a les dependències residencials’, subratlla l’entitat. 

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.