Diputats independents del grup parlamentari de JxCat han enviat un document intern on demanen revertir els acords municipals i supramunicipals amb el PSC. També s’oposen a la investidura del president espanyol en funcions, Pedro Sánchez. Tal com ha avançat TV3 i ha pogut confirmar VilaWeb, aquests parlamentaris impulsen un ‘moviment obert’ a tot el grup per millorar els mecanismes de presa de decisions. Els promotors del document són Laura Borràs, Francesc de Dalmases, Josep Costa, Aurora Madaula, Salwa el Gharbi, Pep Puig, Quim Torra, Jaume Alonso-Cuevillas i Pep Riera.

El document vol que la formació reprengui polítiques i accions que tornin a encaminar a la realització del projecte de l’1-O, i que permetin recuperar la confiança de l’independentisme en els partits. Per això, els diputats proposen fomentar i mantenir ‘l’esperit original’ de JxCat de ‘transversalitat i discurs nou’. A més, s’emplacen a oferir un ‘relat convincent’ per treballar per la unitat de l’independentisme. 

En aquest sentit, reclamen revertir els acords municipals i supramunicipals amb els partits del 155 i garantir que no es facilitarà la investidura ni es donarà suport a cap govern espanyol en un escenari de repressió i de negació del dret d’autodeterminació.

Llegiu el document ací:

«Preocupats per la deriva del conjunt de l’independentisme d’ençà de la frustrada investidura del president Puigdemont el 30 de gener de 2018 (manca d’unitat, partidisme més que visió de país, pèrdua de confiança de la gent…), un grup d’integrants de l’espai Junts per Catalunya impulsem un moviment obert a tothom que senti d’aquest espai per impulsar la represa de polítiques i accions que ens tornin a encaminar a la realització del projecte polític de d’1 d’Octubre i que permetin recuperar la confiança de l’independentisme en les formacions polítiques que els representem en totes les institucions.

Per això ens proposem:

Fomentar i mantenir l’esperit original de Junts per Catalunya de transversalitat i discurs nou que ens va donar 34 diputats el 21-D perquè va connectar amb l’anhel de gairebé un milió de votants.

Oferir un relat convincent per recuperar la unitat de l’independentisme, amb objectius concrets, com ara començar per la reversió dels acords municipals i supramunicipals amb els partits del 155 i garantir que no es facilitarà la investidura ni es donarà suport a cap govern espanyol en un escenari de repressió i de negació del dret d’autodeterminació.

Millorar els mecanismes de presa de decisions dins de Junts per Catalunya, incrementant la transparència i el retiment de comptes.»

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.