Més de 80 obres pertanyents a la col·lecció del patrimoni artístic de la Diputació de València es poden veure al Museu d’Art Contemporani Florencio de la Fuente de Requena. L’exposició ‘Memòria de la modernitat’ reuneix un seguit de peces clau per fer un recorregut per la història de l’art valencià que va des del gòtic al segle XX passant pel barroc i el segle XIX. Així, conviuen en aquesta selecció obres de Ribalta, Sorolla, Benlliure o L’Equipo Crònica, entre més.

Així entre les obres més destacades hi ha ‘El Palleter declarant la guerra a Napoleó’ de Sorolla, ‘El guardavía’ de Pinazo, ‘Crist crucificat’ de Ribalta o ‘Escola de París’ d’Equip Crònica. La mostra s’estructura al voltant de cinc apartats. El primer aplega les obres menys conegudes dels fons i també hi ha seccions centrades en els paisatges i retrats, molts ells desconeguts pels experts; les dones artistes; la identitat valenciana i ‘Tradició i Avantguarda: la modernitat rescatada’, que recull l’esperit de tota la mostra.

La mostra, que forma part del programa ‘La Diputació a les Comarques ‘, romandrà durant tres mesos a Requena i després recorrerà altres localitats per facilitar l’accés a l’art dels habitants de les comarques de València.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]