L’eurodiputada d’ERC, Diana Riba, ha enviat a la Comissió Europea i al Consell Europeu una pregunta amb resposta escrita en relació a les informacions revelades pel diari Público sobre els atemptats del 17-A.

Després d’esmentar els fets publicats pel diari, Riba constata al seu escrit que el CNI no va comunicar la informació de què disposava ni als Mossos d’Esquadra ni a l’Ertzaintza, malgrat que tots dos cossos policíacs tenen competències en matèria antiterrorista. L’eurodiputada ha expressat en una piulada a Twitter la seva ‘preocupació’ i ha dit que calen ‘moltes explicacions’.

Per això demana a les institucions europees si el Consell emplaçarà el govern espanyol a clarificar els fets; què farà per garantir la bona cooperació policial i el flux d’informació entre els estats membres i també entre els diferents cossos policials d’un mateix estat; i si es demanarà a Madrid que els Mossos d’Esquadra puguin accedir a l’Interpol, l’Europol i Sirene.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.