El 23 de juliol es compleixen exactament 125 anys del naixement del folklorista Joan Amades al barri del Raval de Barcelona. L’efemèride, que s’ha celebrat durant tot aquest any amb tota mena d’actes, vol difondre el llegat i la figura d’un dels folkloristes més destacats del nostre país. Per homenatjar-lo hem intentat explicar la seva trajectòria vital i professional a partir de deu mots que el defineixen.

Autodidacte. Nascut en una família obrera del barri del Raval de Barcelona, va poder anar molt poc temps a escola. A nou anys va abandonar els estudis per contribuir a l’economia familiar, però l’esperit emprenedor el va portar a fer-se càrrec d’una draperia —que acabà convertint en  una llibreria de vell— i a no deixar mai de formar-se.

Esperantista. Amades era fill de la cultura obrera i va passar gran part de la joventut completant la seva formació a l’Ateneu Enciclopèdic Popular. Hi practicava excursionisme, una activitat amb què va poder descobrir la riquesa del territori. En aquella època tenia interessos molt variats, però sobretot cal destacar-ne l’activitat d’esperantista.

Seguir llegint

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb