La policia espanyola ha detingut per ordre de l’Audiència Nacional espanyola l’empresari Jorge Barrigón Lafita, propietari de l’empresa Cat Helicòpters, adjudicatària del Servei Català del Trànsit des del 2006, suposadament en relació a la investigació sobre la fortuna que la família Pujol tenia a Andorra.

Segons fonts de la investigació, s’han fet diversos registres per trobar documentació relacionada amb el cas. La setmana passada va transcendir que la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) havia demanat al jutge José de la Mata aprofundir en la investigació dels contactes de l’empresa amb el departament d’Interior de la Generalitat, després que un ex-soci de l’empresa advertís de possibles irregularitats en els concursos d’adjudicació del servei.

La investigació gravita a l’entorn d’un préstec que el Barragón Lafita hauria rebut de Josep Pujol i que la UDEF considera fictici. Segons el relat amb que treballa la policia, en alguna ocasió l’empresa havia traslladat a Andorra membres de la família Pujol a Andorra.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]