Desenes de personalitats i d’entitats clamen per la creació d’una nova Fundació Vicent Andrés Estellés

  • L’extinció de la fundació per part de l’Ajuntament de Burjassot ha mobilitzat la societat civil, que demana la creació d'una entitat que mantinga la memòria i el llegat del poeta

VilaWeb
Redacció
13.06.2022 - 07:58
Actualització: 13.06.2022 - 08:15

Representants de la música, de les lletres, de l’activisme i de la política signen un manifest per a demanar a les institucions valencianes que s’impliquen en la creació d’una fundació per a preservar el llegat de Vicent Andrés Estellés i fomentar-ne l’estudi i la difusió.

Tal com va avançar divendres VilaWeb, membres de la família del poeta es van reunir dijous amb representants d’unes quantes entitats per a elaborar el manifest. L’objectiu és denunciar el buit que queda després de la decisió unilateral de l’Ajuntament de Burjassot, i de demanar que les institucions públiques treballen plegades per a constituir una fundació nova.

La plataforma promotora denuncia la deixadesa de l’Ajuntament de Burjassot, que aquests darrers anys ha deixat morir l’entitat. Reclamen que la nova tinga la implicació de diverses administracions per a garantir que no torne a passar com ara en cas que hi haja canvis de color polític. Demanen que es cree un centre d’estudis de l’obra del poeta que permeta de conservar i catalogar la seua biblioteca adquirida per l’ajuntament l’any 2013 i que roman tancada en una sala de la Casa de Cultura.

El manifest és obert i el pot signar qualsevol particular, entitat o associació.

Durant el cap de setmana s’han anat afegint a la petició entitats i persones a títol individual. Estrela Roja, Decidim, Ca Revolta, Acció Cultural, Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, Barnasants Cançó d’Autor-Projecte Cultural en Xarxa, el Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant, entre més. A tall individual, han signat el manifest els pintors Rafael Armengol i Manuel Boix; les escriptores Gemma Pasqual, Núria Cadenes, Carme Manuel o Isabel Robles; i els músics Paco Muñoz, Miquel Gil, Pau Alabajos o Vicent Torrent. Hi ha també periodistes, activistes, historiadors i Quim Torra, el cent-trenta-unè president de la Generalitat de Catalunya. La llista continua creixent amb les signatures que s’hi van incorporant.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any