Avui s’ha fet al cementiri de Montjuïc, a Barcelona, un acte d’homenatge a Manuel Carrasco i Formiguera, ex-conseller de la Generalitat i un dels fundadors d’Unió Democràtica de Catalunya. Avui feia vuitanta anys que l’havien afusellat per ordre del dictador Francisco Franco, després d’un judici sumaríssim. Demòcrates, partit continuador dels postulats de Carrasco, ha organitzat un acte de record davant la tomba on descansen les seves restes.

Hi ha intervingut la filla de Carrasco i Formiguera, a més del primer tinent de batlle de Barcelona, Gerardo Pisarello, el diputat d’ERC Gerard Gómez del Moral i la diputada de JxCat Laura Borràs, entre més representants dels partits catalanistes.

El dirigent de Demòcrates, Antoni Castellà, ha dit que l’existència de la Unió Europea impedeix que els ‘hereus del franquisme’ de l’estat espanyol afusellin els independentistes. També ha criticat que Espanya no hagi demanat perdó per l’assassinat de Carrasco i Formiguera. No obstant això, el congrés espanyol sí que anul·là el 2005 el consell de guerra contra ell, a proposta de CiU.

Pel que fa a l’àmbit polític, Castellà ha lamentat que no es proclamés la independència el 3 d’octubre i que no s’optés per una resistència pacífica contundent. També ha defensat el mandat ‘no interpretable’ del primer d’octubre i ha demanat que el parlament faci un acte de sobirania que retorni Catalunya al 3 d’octubre.

Ahir al vespre, el diputat Quim Torra va explicat en un fil de quinze piulets les últimes hores de Carrasco i Formiguera.

Vull la teva col·laboració

Tenim un compromís amb tu. Entenem el periodisme com un combat diari. I necessitem del teu suport.

Per a tu fer-te subscriptor és un esforç petit, però per a nosaltres el teu suport ho és tot.

Ajuda VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb