El ministre d’Afers Exteriors espanyol, Alfonso Dastis, afirma que la continuïtat de l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola contra les institucions catalanes depèn de ‘l’actitud’ de les forces independentistes després de les eleccions del 21 de desembre. En aquest sentit, el ministre espanyol ha assegurat que, si els partits independentistes actuen ‘dins de la legalitat de l’estatut i de la constitució espanyola’ no caldria ‘necessàriament’ mantenir el cop d’estat contra les institucions catalanes.

Sobre si hi ha possibilitat de d’algun acord amb el govern espanyol en cas d’una victòria de l’independentisme, Dastis ha reiterat en una conferència de premsa a Brussel·les que el govern espanyol s’ha ofert a dialogar des del principi. De totes maneres, ha matisat que ‘si els acords són sobre la data del referèndum, i la pregunta i el dia que es declararà la independència unilateralment, no és gaire versemblant que s’arribi a algun acord en el marc constitucional en què ens movem’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]