El cicle Migrants aplega vint joves coreògrafs que han emigrat per triomfar
Fins al 24 de novembre, una vintena de creadors, majoritàriament de València, mostraran els darrers treballs

Per: Redacció


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

Fes-te subscriptor de VilaWeb
València organitza aquest cap de setmana un cicle de dansa contemporània anomenat Migrants. L’objectiu del projecte és promocionar joves coreògrafs del País Valencià que han emigrat a uns altres països per poder desenvolupar la seva carrera i continuar fomentant-se. El cicle també dóna l’oportunitat a aquells joves que comencen i encara no han pogut difondre les seves propostes.
Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes
A Migrants, coorganitzat per Espacio Inestable i el Centre del Carme Cultura Contemporània, els coreògrafs hi presenten una peça breu. Fins al 24 de novembre, una vintena de creadors mostraran els seus últims treballs en una programació àmplia i diversa i reflexionaran entorn de la dansa contemporània.
Enguany, la programació se centra en la preocupació sobre qüestions socials de plena actualitat, com ara la identitat, la sexualitat i la malaltia. Pel que fa al primer bloc, hi ha peces vinculades amb el feminisme i amb l’acció política. Per exemple, es podrà veure el treball de Sara Blasco, que amb la seva coreografia experimental parla de la sexualitat femenina; o el de Javi Valls, que amb Kali descobreix una ràbia cega cap a la masculinitat tòxica, mentre cerca la manera de retrobar-se amb la seva feminitat.
Sobre la malaltia com a tabú, hi reflexionen les coreògrafes Paula Serrano i Alícia Cubells: la primera, reivindicant el malestar com a discurs i fent visible la malaltia com a procés creatiu; i la segona, mitjançant la relació entre el dolor físic i el sentiment, vinculant les ferides als fantasmes interns.
Comentaris
Els subscriptors de VilaWeb poden comentar aquesta notícia, o bé llegir els comentaris que hi han fet els altres subscriptors i debatre-la amb ells , clicant ací.
Si encara no sou subscriptors, us en podeu fer clicant ací.
S'ha afegit la noticia a Favorits