‘La tertúlia proscrita’

DALLE.cat: la intel·ligència artificial del moment ja parla en català

  • Fa servir el mateix codi que DALL·E Mini, però permet que les ordres siguin escrites en català

VilaWeb
Redacció
20.06.2022 - 17:13
Actualització: 20.06.2022 - 17:47

La popularitat creixent de DALL·E Mini, la intel·ligència artificial que il·lustra allò que li indiquem per escrit, ha fet que un programador informàtic n’hagi fet una versió en català: DALLE.cat. DALL·E Mini es basa en el codi lliure de DALL·E, cosa que ha permès adaptar-lo perquè l’usuari pugui descriure la imatge desitjada en català, en comptes d’anglès.

Marc Pujol, el programador informàtic que ha creat DALLE.cat, explica que aquesta versió funciona exactament amb el mateix codi, però la novetat és que tradueix l’entrada de text del català en anglès, que és l’idioma que la intel·ligència artificial entén. La realitat és que el programa és el mateix, però l’experiència per a l’usuari és diferent. D’aquesta manera, diu que vol que les noves tecnologies no exigeixin saber anglès.

A banda, recentment hi ha implantat una nova funció: una mostra de les imatges generades per altres usuaris. Gràcies a això, podem veure que en les últimes hores hi ha qui ha demanat de veure a Jesucrist vestit amb l’equipació del Girona FC, el president de la Generalitat reunint-se amb el monstre Jabba de Hutt, Einstein de calçotada o un grup de zombis a la Rambla de Barcelona.

L’eina cerca a internet les imatges associades a les paraules escrites i, a partir d’aquestes imatges, en fa composicions seguint allò que li han demanat. Com passa amb DALL·E Mini, la intel·ligència artificial encara no és prou bona reproduint cares humanes i crea resultats curiosos. Podeu provar el DALLE.cat fent clic ací.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any