El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha respost les paraules del líder del PPC, Xavier García Albiol, que aquest dimecres al migdia ha titllat l’entitat cultural de ‘fanàtica i radical’, després que l’organització hagi demanat als seus socis que dupliquin la quota de cara a l’1-O. En declaracions a l’ACN, Cuixart ha replicat a Albiol que Òmnium ha estat ‘víctima del fanatisme’. ‘La nostra entitat ha tingut represaliats del franquisme, no se’ns pot titllar de fanàtics’, ha afegit Cuixart, molt molest per les paraules d’Albiol. Així mateix, el president de l’entitat cultural ha recomanat al cap de files del PPC que “repassi” la història d’Òmnium abans d’atacar-la.

Cuixart també ha recordat a Albiol que l’entitat va estar ‘clausurada’ del 1963 al 1967 per ordres de Manuel Fraga Iribarne, ministre d’Informació i Turisme durant la dictadura de Francisco Franco, i que a més va fundar Alianza Popular, organització que acabaria convertint-se en el PP del qual ara en forma part l’actual president del PPC. ‘Al senyor Albiol li recomanem fervorosament que repassi la nostra història, de 55 anys de defensa de la llengua i la cultura catalanes, de cohesió social, i de defensa d’un model d’escola catalana que és referent arreu d’Europa pel seu model d’integració’, ha continuat Cuixart.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]