Junts podem anar molt més lluny

Fa vint-i-cinc anys que VilaWeb va començar a caminar. Ara, amb tota l'experiència acumulada, sabem que si aconseguim prou suport podem elevar la potència a 25 i fer el millor diari del món. Digital, català i en català. Ens ajudeu a fer-ho possible?

Doneu suport a VilaWeb

La cuina ha esdevingut una de les activitats més populars per a fer durant el confinament. Ja no hi ha excusa per a no provar de fer aquella recepta que requereix la paciència i l’estona que no tenim mai o per a cuinar els plats habituals amb més cura i elaboració. Per això, molts xefs reconeguts i cuiners de restaurants de tot el país s’han animat a compartir les seves receptes a les xarxes. Us oferim un recull de perfils que donen trucs i consells per a millorar els plats o idees per a innovar els menús.

Nandu Jubany

Aquests dies, el reconegut cuiner Nandu Jubany comparteix al seu perfil d’Instagram receptes de cuina tradicional i altres de més elaborades. Als vídeos ensenya com cuinar mongetes seques amb cansalada, fideus a la cassola, ensalada russa, macarrons a la bolonyesa, pollastre a l’allada i també postres, com ara flam, lioneses i plàtan al rom.

La Cuina de l’Empordanet

Aquest col·lectiu de cuiners de restaurants de l’Empordà comparteixen cada dia a la seva pàgina de Facebook vídeos de receptes, com ara bunyols de coliflor amb sèsam, brou casolà i arròs de calamar, costella de porc i gambes de Palamós.

Arròs_Vicus_2

Aprèn a cuinar un arròs de calamar, costella de porc i gambes de Palamós de la mà d'en Damià Rafecas del Vicus Restaurant de Pals..Passa el confinament d'una manera entretinguda, aprenent a cuinar receptes senzilles i saboroses per a tota la família..PART 2#cuinaempordanet #lacuinadelempordanet #joemquedoacasa #emquedoacasa #quedatacasa #confinament #jocuino #jocuinoacasa #cuinadurantelconfinament #arròs #arròsdecalamar #costelladeporc #gambesdepalamós #damiàrafecas #vicusrestaurant #vicus #pals #gastronomia #bonacuina

Posted by La Cuina de l'Empordanet on Tuesday, March 31, 2020

Restaurant Capicua

El restaurant de Cerdanyola del Vallès també publica a Twitter receptes fàcils de fer. Entre més plats, ha ensenyat com fer salsa de tomàquet per a una bolonyesa i preparar un plat de coliflor gratinada amb bacó.

El Ferrer de Tall

La Maria Nicolau és cuinera del restaurant el Ferrer de Tall a Vilanova de Sau. Al seu perfil de Twitter ensenya a cuinar diversos plats, per exemple, rosquilles, una bona recepta per fer amb nens.

Tasta’l d’ací

Aquesta plataforma proposa de compartir a les xarxes receptes de cuina valenciana. A Twitter, ensenyen com fer, per exemple, les coques tradicionals, com la de pasta de pa i la coca amb tonyina d’Alacant.

Deviteca Espai Gastronòmic

Aquest restaurant de l’Hospitalet de l’Infant penja cada dia al seu perfil de Facebook vídeos de receptes per a fer a casa. Pollastre a la cassola, ous al plat amb patates fregides, trinxat de col i patata, galetes de mantega integral són alguns dels plats que proposa per a aquests dies de confinament. 

Les Voltes de Sant Sebastià

En Jan Fargas és cuiner d’aquest restaurant de Moià i comparteix les seves ‘receptes de confinament’ a Twitter. Primer fa un piulet amb el vídeo, on ensenya, per exemple, una crema de carabassa, i tot seguit fa un fil de piulets explicant els passos a seguir per a cuinar el plat.

Arka Restaurant

El xef osonenc Jordi Arumí comparteix a Instagram i amb tocs d’humor tot de receptes per a fer a casa. Al seu compte podreu trobar receptes com l’allioli de mel i una paella. 

Miquel Calent

Aquest xef mallorquí comparteix a Instagram receptes de cuina tradicional. La curiositat és que de vegades ensenya com fer el plat en directe al seu perfil, de manera que podeu cuinar-lo a la vegada amb ell. Un dels plats que hi trobareu és l’aguiat de pop, que és un estofat de pop amb patates.

La Cuina del Barbut

En Pol Calderer és un cuiner del berguedà apassionat pel seu ofici. Just abans del confinament, havia començat aquest projecte al compte d’Instagram la Cuina del Barbut. Hi penja receptes ràpides, i també hi comparteix històries i curiositats de la cuina. A més, té una secció més humorística on parla de fruites i hortalisses.

 

View this post on Instagram

 

▶️ CARXOFES FARCIDES ⠀ 🚦 Fàcil ⏲ 20 minuts ⠀ 1. Tallem les carxofes i buidem els cor amb cura. 2. Les posem en una olla amb oli per confitar i, quan estigui calent, l’apartem i les deixem refredar dins l’oli. 3. Tallem la ceba en juliana i la sofregim. 4. Obrim la botifarra negra i la tallem a dauets. 5. Farcim les carxofes amb els talls de botifarra, hi afegim la ceba i cobrim amb formatge ratllat. 6. Gratinem a 180° durant uns 10 minuts, i servim amb mel i cibulet. ⠀ ⠀ CAST ▶️ ALCACHOFAS RELLENAS ⠀ 🚦 Fácil ⏲ 20 minutos ⠀ 1. Cortamos las alcachofas y vaciamos los corazones con cuidado. 2. Las ponemos en una olla con aceite para confitar y, cuando esté caliente, lo apartamos y dejamos enfriar dentro del aceite. 3. Cortamos la cebolla en juliana y la sofreímos. 4. Abrimos la butifarra negra y la cortamos en daditos. 5. Rellenamos las alcachofas con los cortes de butifarra, añadimos la cebolla y cubrimos con queso rallado. 6. Gratinamos a 180° durante unos 10 minutos, y servimos con miel y cebollino. ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #carxofes #alcachofas #alcachofa #healthyfood #healthylifestyle #healthy #foodlover #foodies #foodie #foodporn #flores #hortalizas #gastronofia #hort #huerto #huerta #comida #menjar #food #foodie #instafood #videorecipe #videoreceta #receta #videoreceta #cuina #cocina #cuisine #cuinacatalana

A post shared by La Cuina del Barbut (@lacuinadelbarbut) on

Institut municipal de Mercats de Barcelona

L’IMMB ha recuperat al seu canal de YouTube receptes que ja havien publicat amb anterioritat. Amb les etiquetes #Joemquedoacasa i #demercat, hi trobareu les indicacions per poder fer un arròs de bacallà amb verdures, un brou de peix o un caneló de carabassó amb mascarpone.

Catalunya Cuina

Finalment, la web de Catalunya Cuina també dedica un espai especial amb receptes per a fer durant aquest confinament. La web permet als usuaris d’escollir el nivell de dificultat de les receptes i també la durada i la mena de plat que volen fer. 

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.