Iñaki Rivera

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha interposat una querella criminal contra Iñaki Rivera, director de l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans (OSPDH),  per haver denunciat l’existència de maltractaments a les presons en una intervenció a TV3 el 29 de novembre passat al programa ‘Tot es mou’.

La CSIF, que ja havia interposat una demanda civil, es querella ara per un delicte d’injúries i calúmnies cap als treballadors penitenciaris. El sindicat justifica la formalització de la querella perquè considera que tot i oferir fa uns mesos a Rivera l’oportunitat de retractar-se el resultat va ser negatiu. La data de la querella és del 4 d’octubre i les declaracions van ser fa prop d’un any, el 29 de novembre del 2018.

CSIF també considera TV3 ‘responsable civil solidari’ per ser el mitjà on es van fer les declaracions. Un altre sindicat que ja s’ha querellat contra Rivera per calúmnies és CCOO, motiu pel qual va haver de declarar fa uns dies com a investigat.

CCOO es querella contra el professor Iñaki Rivera per haver denunciat tortures a les presons

Precisament amb relació a això, CSIF lamenta que cap representant de CCOO es va presentar a l’acte i considera el més probable és que la causa s’arxivi per incompareixença de la part acusadora.

Fa pocs dies, Iñaki Rivera va rebre el suport de diverses entitats que consideren que en els últims temps s’ha tornat enrere en la vulneració d’alguns drets i, a més, s’ha perseguit penalment els qui ho han denunciat.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.