Aragonès defensa la Creu de Sant Jordi a Estopa en l’acte de lliurament

  • Una vintena de personalitats i una desena d'entitats han estat distingides amb la Creu de Sant Jordi

VilaWeb
ACN
11.07.2022 - 21:46
Actualització: 12.07.2022 - 08:27

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant l’acte de lliurament de la Creus de Sant Jordi 2022, ha defensat la decisió d’atorgar a Estopa aquest distinció, creada l’any 1981. Segons Aragonès, aquesta concessió només la pot trobar polèmica qui no entengui com és la Catalunya d’avui i de demà. El president ha aplaudit que el país consolidi “tot allò que cohesiona i que reflecteix la pluralitat i diversitat”.  Els components del grup, els germans Muñoz, en el discurs d’agraïment, han reivindicat una Catalunya plural i mestissa, que segons ells és exemple a tot el món. També han volgut compartir l’honor de la distinció amb els professionals de la sanitat i de l’educació pública, que han dit que havien de ser per a tothom.

Aragonès ha destacat que Catalunya és una “nació d’elecció” que no mira els orígens, sinó cap a un futur obert al món. Pel president, aquesta diversitat és un llegat que cal consolidar. “Són l’orgull de Catalunya”, ha dit en relació amb els guardonats en els diversos àmbits: Els Estopa han acabat la intervenció amb un “Visca Cornellà, visca el Baix Llobregat, visca Catalunya!”.

Josep Espunyes, Laia Palau, Carme Elies, Elèctrica Dharma…

Les Creus de Sant Jordi 2022 ha reconegut la tasca d’una vintena de personalitats i una desena d’entitats. Les personalitats distingides han estat: l’activista social Fàtima Ahmed, l’actriu Carme Elias, el pallasso Tortell Poltrona, l’esportista Laia Palau, la professora de llengua catalana Maria Carme Cardó, l’artista Mari Chordà (vegeu entrevista), el productor discogràfic i impulsor de Picap Joan Carles Doval, la professora i intèrpret Rosa Maria Duran; l’escriptor Josep Espunyes (vegeu entrevista); la física María del Carmen Llasat, el pintor muralista Josep Minguell, la professora, política i activista Maria Olivares; el pagès Lluís Parés; l’enginyer Jordi Puig, el sociolingüista Miquel Strubell, a títol pòstum (vegeu entrevista), el fotògraf japonès establert a Catalunya Hisao Suzuki, el físic Lluís Torner, l’economista i activista social Carme Trilla, la pastora Marina Vilalta i l’artista plàstic Andreu Vilasís i Fernàndez-Capalleja, també a títol pòstum.

I les entitats reconegudes han estat la companyia Elèctrica Dharma, la Fundació Gran Teatre del Liceu, l’Associació Colla de Castellers els Bordegassos de Vilanova, pel cinquantè aniversari, l’Associació Círcol de Reus, l’Associació pels Drets Sexuals i Reproductius, l’Associació Societat Cultural i Esportiva la Lira, el Teatre Joventut de la Faràndula, pels 75 anys d’història, i l’Orfeó Vigatà, amb motiu dels 120 anys de trajectòria.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any