BARCELONA, 10 (EUROPA PRESS)

Investigadors catalans han creat un nou mètode d’alta precisió per estudiar determinades disfuncions en el sistema cerebral i el funcionament de sistemes com Internet, la xarxa de distribució d’energia i les interconnexions entre aeroports.

L’estudi, publicat en la revista ‘Nature Communications’, ha estat elaborat per científics de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la de Barcelona (UB), ha informat la UPC aquest divendres en un comunicat.

El treball presenta un mètode científic per identificar, comparar i establir “diferències objectives” entre grans nòduls de xarxes complexes.

Per exemple, pot permetre avançar en l’estudi de les simptomatologies i els efectes de les addicions al cervell, i també analitzar amb més eficàcia el funcionament de sistemes complexos crítics, com les xarxes de distribució d’energia, les interconnexions d’energia, les aereoporutaries, o les xarxes socials com Facebook i Twitter.

L’estudi ha comptat amb la participació de l’investigador postdoctoral del departament de Física de la UPC, Laura Carpi; la professora de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa, Cristina Masoller, i l’investigador de la UB Albert Díaz-Guilera.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]