María Dolores de Cospedal finalment ha cedit a les pressions i a les demandes dels altres partits i ha deixat l’escó de diputada, després de plegar la setmana passada com a membre de l’executiva. Pren aquesta decisió perquè s’ha vist esquitxada per la publicació d’una conversa secreta amb l’ex-comissari José Manuel Villarejo, que és en presó preventiva. Diu que ho fa per no perjudicar el seu partit, ara que s’acosten unes eleccions importants: ‘Avui deixo el meu escó. Ho faig per alliberar el PP de qualsevol atac, per molt injustificat que sigui, sobretot ara que som en un procés electoral important a Andalusia.’

Segons enregistraments publicats per Moncloa.com, Cospedal va tenir una reunió secreta amb Villarejo a la seu del PP el 2009, en què va encarregar a l’ex-comissari que investigués el seu company del PP andalús Javier Arenas, que apareixia involucrat en el cas Gürtel.

Cospedal també va encarregar que s’investigués el germà d’Alfredo Pérez Rubalcaba, en aquell moment mà dreta del president José Luís Rodríguez Zapatero. Segons aquesta informació, Villarejo va dir que el seu ‘punt feble’ era una relació amb la propietària de l’agència de detectius Método 3 (la mateixa que va enregistrar les converses al restaurant la Camarga de Barcelona) i que freqüentava un prostíbul de Madrid. Per això li va encarregar un dossier pagat amb diners del PP per a tenir informació compromesa del germà del seu adversari polític.

En un altre enregistrament el marit de Cospedal, Ignacio López del Hierro, va dir a Villarejo que el ‘cap’ estava d’acord a seguir la línia d’actuació pactada, fet que hi implicava l’ex-president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Aquella conversa telefònica va ser l’endemà de la reunió entre el comissari i Cospedal a la seu del PP.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb