Corte Ingés

El Corte Inglés ha acordat amb els sindicats CCOO, Fasga, Fetico i UGT un pla de sortida voluntària que pot afectar fins a 3.292 treballadors. En virtut d’aquest pacte, els operaris que s’hi adhereixin rebran una indemnització de trenta-tres dies per any treballat fins a un màxim de vint-i-quatre mensualitats, a banda d’una prima que es fixa en funció de l’antiguitat. Els treballadors amb més de quinze anys al Corte Inglés rebran un pagament equivalent al 20% del sou brut, del 10% els que duguin entre deu i quinze anys i del 5% si en porten entre cinc i deu, segons els càlculs de la direcció. La firma també s’ha compromès a contractar dues empreses per ajudar els treballadors a trobar una nova feina d’acord als seus perfils i interessos professionals.

D’altra banda, l’empresa afirma que ha reduït un 15% el nombre d’afectats en cas que el total de baixes no es cobreixi amb voluntaris. Suposaria, afirma el Corte Inglés, reduir el procés d’extinció en unes cinc-centes persones.

El pla està obert a tots els treballadors de la companyia a excepció dels majors de cinquanta anys, que són els que, a parer del Corte Inglés, podrien tenir més dificultats per recol·locar-se. També n’estan exclosos els que tenen contracte temporal.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.