Corinna zu Sayn-Wittgenstein acusa els Borbons d’actuar com una ‘empresa familiar’ durant quaranta anys

  • L'empresària alemanya assegura en una entrevista a la BBC que els 65 milions d'euros que li va donar Juan Carlos, i que procedeixen de la comissió que va rebre per fer d'intermediari pel TGV de l'Aràbia Saudita, van ser un regal i que ho va fer per amor

VilaWeb
Redacció
20.08.2020 - 11:23
Actualització: 20.08.2020 - 18:23

L’empresària alemanya Corinna zu Sayn-Wittgenstein, més coneguda per Corinna Larsen, ex-amant del rei emèrit espanyol, Juan Carlos I, ha concedit una entrevista a la BBC en què detalla la seva relació amb el monarca i especula que deu tenir centenars de comptes ‘en unes altres jurisdiccions’. També defineix la casa reial espanyola com una ‘empresa familiar’ que ha mantingut aquest ‘modus operandi’ durant quaranta anys.

Assegura que els 65 milions d’euros que li va donar Juan Carlos, i que procedien de la comissió que va rebre per haver fet d’intermediari pel TGV de l’Aràbia Saudita, van ser un regal i que ho féu per amor: ‘Crec que va ser un reconeixement per tot allò que vaig significar per a ell, per tot allò que va significar el meu fill per a ell.’ També insisteix en el fet que no volia pas emblanquir els diners, però que el 2014 li va demanar que els tornés després de la negativa d’ella a reprendre la relació sentimental que havien tingut.

Cal recordar que aquesta comissió de 100 milions de dòlars que va rebre el rei emèrit d’Aràbia Saudita, van ser dipositats al Banc Mirabaud i anava a nom de la fundació Lucum, una entitat panamenca de la qual Juan Carlos I és l’únic beneficiari.

Sayn-Wittgenstein també parla del viatge que va fer juntament amb Juan Carlos a Botswana i que va derivar en una crisi a la casa reial espanyola. Assegura que després del viatge va començar a ser objecte de seguiments del CNI. ‘Va ser el principi d’una campanya per pintar-me com una Wallis Simpson, un Lady Macbeth, una mena de personatge maligne que havia dut aquest meravellós home pel mal camí en aquest viatge durant una gran crisi econòmica’.

Explica que ha rebut amenaces de mort, que han entrat al seu apartament de Suïssa i que fins i tot va rebre la visita de Félix San Roldán, llavors cap de la intel·ligència espanyola: ‘Va dir que l’enviava el rei. El primer advertiment era que no parlés amb la premsa. Va dir que si no seguia les instruccions no podia garantir la meva seguretat física ni la dels meus fills.’ La BBC va provar de posar-se en contacte amb San Roldán mitjançant Iberdrola, l’empresa on treballa d’assessor, però la companyia no els en va voler facilitar el contacte.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any