L’ambaixador nord-coreà a l’ONU, Kim Song, ha informat que el seu país ja no discutirà amb els Estats Units la possibilitat de suspendre el programa nuclear i que qualsevol conversa addicional en aquest sentit és innecessària.

‘El diàleg constant i substancial que perseguia els Estats Units no era més que un truc per guanyar temps amb vista al seu calendari polític domèstic’, ha fet saber en un comunicat recollit per Reuters.

‘No necessitem mantenir noves converses amb els Estats Units. La desnuclearització’, ha afegit, ‘ja està fora de la taula de negociacions’. El president dels Estats Units, Donald Trump, i el seu homòleg nord-coreà, Kim Jong-un, s’han reunit tres vegades sense aconseguir avançar en aquest sentit.

Tot i que el president nord-americà ha assegurat que té intenció de perseverar, els seus últims comentaris, en què criticava que Kim assagés amb coets de llarg abast, donaven a entendre un nou distanciament. En resposta, el règim de Corea del Nord el va instar a abstenir-se d’advertiments i ‘metàfores’, perquè representen ‘un desafiament molt perillós’ per Pyongyang.

Ni els últims ajornaments de maniobres militars entre Corea del Sud i els EUA, que Corea del Nord interpretava com una amenaça a la seva seguretat, han estat capaços d’alleujar la tensió.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.